+386 40 986 110    

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo izdelkov, menjava blaga


Pri spletnem nakupu si artiklov pred nakupom ni možno fizično ogledati, zato Vam omogočamo (znotraj zakonskih okvirov) možnost vračila blaga - odstop od pogodbe. Ker želimo, da to lahko opravite kar čim hitreje in brez zapletov, smo pripravili kratek seznam, na kaj je treba biti pozoren pri nakupu na daljavo:
  •     previdno odprite embalažo in jo obdržite v nespremenjenem stanju, dokler niste v celoti prepričani, da je artikel ustrezen
  •     pri rokovanju z artiklom lahko pride do poškodb in prask
  •     vidne sledi montaže (uporabljena vodila, praske, strganine) so poškodbe, ki nastanejo pri sestavi artiklov
Artikli, kupljeni na daljavo, niso namenjeni uporabi v zakonskem času za odstop od pogodbe. Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da artikel lahko odprete, pregledate in če Vam ne ustreza, ali pa so bila Vaša pričakovanja napačna, odstopite od nakupa.

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta), brez razloga vrnete. Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, na kontaktni naslov -rubrika KONTAKT da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Prejeto blago mora vrniti neuporabljeno,nepoškodovano in v nespremenjeni količini,brez poškodbe embalaže, z etiketami, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Ob vračilu mora kupec priložiti: kopijo naročila- računa. Stroške vračila blaga plača kupec. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

V primeru, da kupec odstopi od pogodbe in dostavi prodajalcu blago z znižano vrednostjo, ker je bilo blago uporabljano, poškodovano ali nepopolno, kupec plača prodajalcu stroške, ki nastanejo s popravilom in kontrolo blaga.


Vračilo poškodovanih pošiljk


V kolikor ste prejeli paket preko dostavne službe GLS in ste na paketu opazili zunanje poškodbe, na primer luknjo v škatli, lahko zavrnete prevzem. GLS bo paket nato vrnil v depo in pošiljatelja obvestil o pritožbi. V primeru vidne poškodbe paketa ali embalaže lahko vsebino paketa preverite ob dostavi. Dostavljavec to zapiše v poročilu, ki ga pripravi skupaj s prejemnikom. Če sprejmete paket, ki je videti nepoškodovan, vendar odkrijete, da je vsebina poškodovana, ko ga odprete, se pritožite pošiljatelju. GLS namreč ne more in ne sme preverjati vsebine poslanih paketov. Tajnost poštnih pošiljk velja tudi za dostavno službo GLS.

To storite tako, da nemudoma obvestite GLS na podpora uporabnikom: +386 1 500 11 50 ,( paket naj ostane v enakem stanju, kot ga je prejel (ne da bi karkoli dodal ali odstranil). Skupaj s GLS bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.


Vračilo kupnine


Če kupec odstopi od naročila, mu po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano, v nespremenjeni količini in še neuporabljeno, skladno z zakonom vrnemo denar za plačano blago.

Vračilo kupnine se izvede na isti način, kot je bilo izvedeno plačilo.
V kolikor ste naročilo plačali po povzetju, bo kupnina vrnjena na vaš TRR, ki nam ga sporočite preko elektronske pošte. Pripišite tudi podatke o imetniku TRR (ime, priimek, naslov). S posredovanjem teh podatkov se strinjate, da vračilo kupnine izvedemo na sporočeni transakcijski račun, kar sprejemate kot izpolnitev ter jamčite tudi za resničnost in pravilnost navedenih podatkov. V kolikor ste naročilo plačali s kreditno/debetno kartico, bo kupnina vrnjena na isto kreditno/debetno kartico. Neposredni strošek vračila blaga krije kupec.

V kolikor smo vam za vrnjeni artikel zaračunali poštnino, vam bomo vrnili tudi strošek poštnine, ki smo vam ga zaračunali ob nakupu.
Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Menjava blaga

Vračilo artikla v primeru, da ugotovim da mi model ali številka ne usteza:

Vsak artikel, za katerega ste ob prejemu pošiljke ugotovili, da vam model ali številka artikla ne ustreza, ga lahko pošljete nazaj na naš naslov in poslali vam bomo drug artikel, ki vam ustreza.

Kupec ima pravico do menjave naročenega blaga natanko tako, da v štirinajstih (14) koledarskih dneh od prejema pošiljke le-to vrne ponudniku in pripiše željeno menjavo.

Strošek poštnine v primeru vračila v tem primeru nosite vi, ko pa vam pošljemo želeni artikel nazaj, pa stroške poštnine krije Juptis.com

Prosimo vas, da nas predhodno o zamenjavi oz. vračilu obvestitepo e-mailu -odgovor na prejeto naročilo , zraven pa obvezno pripišite katero številko želite ali morda drug model. Če želene številke ali artikla več ni na zalogi, si lahko izberete drug artikel ali pa zahtevate, da vam vrnemo kupnino.

V primeru zamenjave blaga se-le to vrača s priporočeno pošto ponudniku v štirinajstih (14) koledarskih dneh po poslanem pisnem sporočilu na naslov:

C.T.M. d.o.o.

Pot v smrečje 4

1231 Ljubljana - Črnuče

Blago mora biti vrnjeno nerabljeno in nepoškodovano, v originalni embalaži z vsemi etiketami, v nasprotnem primeru ponudnik blaga ne more zamenjati.
Trespass Regatta outdoor Champion oblačila geographical-norway-oblačila za moške elle sport Pyramid