+386 40 986 110    

Kako pravilno izberemo flis jakno ?

16. 10. 2016 - Avtor Juptis
Kako pravilno izberemo flis jakno ?
Obstaja več različnih vrst flisa, da bi uporabniku poenostavili izbiro smo flis- velur jakne razdelili v štiri glavne kategorije; lahki, debelejši, težji in odporni na veter.
Lahki : 100 gr flis, zelo zračen, najbolj vsestranski in odličen za aktivne športnike, ki ustvarjajo veliko telesne toplote. Ne ponujajo veliko v smislu toplote , njihova prednost je v dihanju.
Debelejši: 200 gr flis, najbolj vsestranski flis za nošenje, pogosto se uporablja v hladnem vremenu kot srednji sloj oblačila, ali kot zunanja plast v zmernih temperaturah, še vedno dovolj zračen za aerobne aktivnosti v hladnem vremenu. Izdelki v tej kategoriji zagotavljajo odlično kombinacijo tehničnih lastnosti in splošne uporabe.
Težji: 300 gr fis, topota je v ospredju in predstavlja večji pomen, kot teža. Pogosto se nosi kot zunanji sloj v hladnem vremenu, kot srednji sloj pa je še dovolj zračen. Se zelo udobni in dobra izbira za aktivnosti v hladnem vremenu, kot je kampiranje, smučanje.
Odporni na veter: iz materialov Polartec® Wind Pro®, WindStopper® . Lahko so lahki, srednji ali težji. Vmesna membrana nas varuje pred vetrom in izjemna toplotna izolacija. Pri aerobnih vajah manj dihajo kot ostali flisi. Običajno nosimo kot zunanji sloj. Odličen za bolj mirne športne dejavnosti v hladnem in vetrovnem vremenu.


Če iščete zračen flis hkrati pa želite dodatno zaščito pred zunanjimi vplivi med svojimi aktivnostmi boste morda našli popolno ravnotežje v softshell jakni.
Softshell jakne so delno prepustne za veter, hkrati pa bolj prepustne za prehajanje vlage s telesa.
Material je hkrati tudi dovolj elastičen in trpežen. Odlična rešitev za različne aktivnosti v prostem času.

Slike : vir outdoorgearlab.com