+386 40 986 110    

Zaščita pred piki komarjev-repelent brez DEET

05. 05. 2019 - Avtor Juptis
Zaščita pred piki komarjev-repelent brez DEET
Obstaja veliko nasvetov in trikov za zaščito pred komarji in drugimi žuželkami: izklopite svetlobo, nosite svetlejša oblačila,eterična olja iz citrusov,sivke, jejte česen itd. toda žal večina od njih ni uspešna, saj škodljivce privlači človekov izdihan ogljikov dioksid ( CO2 ), in vonj celotne vrste bakterij, ki naravno ščitijo kožo.
Sintetični repelenti so bolj učinkoviti in nudijo daljšo zaščito, a običajno močneje dražijo kožo, sluznico in oči (predvsem DEET, ki je strupen za komarje ).
Trek Sensitive na osnovi Saltidin® velja za nadomestilo DEET in je veliko varnejši za uporabo na koži, ni strupen, ni lepljiv in je brez vonja prav tako je primeren tudi za uporabo pri osebah z občutljivo kožo, otrocih starejših od dveh let, in nosečnicami. Izdelek Trek Sensitive bo poskrbel za popolno zaščito pred nadležnimi komarji.
Enkraten nanos lahko zaščiti kožo do 8 ur pred komarji in drugimi letečimi žuželkami.




Ukrepi za zmanjšanje izpostavljenosti pikom komarjev


Zaščitni ukrepi za preprečevanje pikov komarjev obsegajo uporabo
repelentov, insekticidov, zaščitnih mrež ter uporabo ustreznih oblačil.
Ustrezni repelenti so tisti, ki vsebujejo med 30 in 50 % DEET ali več kot 20% Saltidin® -a.
Insekticidi se lahko uporabljajo za impregnacijo oblačil ali zaščitnih mrež ter v zaprtih prostorih za uničevanje prisotnih komarjev. Zaščitne mreže morajo biti brez poškodb, spalne mreže morajo biti zataknjene pod vzmetnico.

Povzeto: Nacionalni inštitut za javno zdravje-preprečevanje malarije






https://webmagazine.lanxess.com/benign-protection-from-bites/